Bokningsvillkor på helgkurser

På flera av våra helgkurser använder vi bindande anmälan och har ingen ångerrätt efter de lagstadgade 14 dagarna som krävs vid distansköp.
Våra bokningsvillkor står listade i informationen vid anmälan samt skickas ut som information via mail även vid antagning.
Bokningsvillkoren brukar se ut så här (kontrollera respektive kurs för exakta villkor). Vi tillåter även att man överlåter sin plats till någon annan.

—Bokningsvillkor—

Du har rätt att ångra avtalet utan att ange något skäl inom 14 dagar från att du blivit antagen (läs mer här om Konsumentverkets regler). Du skriver då till [email protected].
Du kan även använda blankett från Konsumentverket. Därefter är anmälan bindande.
Anmälningsavgiften är till för att säkra din/er plats på kursen/eventet. Den återbetalas ej vid avanmälan efter ovan angiven ångerrätt. Vid sjukdom återbetalas resterande kursavgift om läkarintyg kan uppvisas eller om andra särskilda skäl föreligger.

Frågor och svar

Fråga: Betyder det här att jag inte får tillbaka mina pengar om jag hoppar av kursen?
Svar: Nej, det får du inte.

Fråga: Får jag inte ens tillbaka alla pengar om jag blir sjuk eller skadad och har läkarintyg?
Svar: Nej, anmälningsavgiften betalas inte tillbaka.

Det här den balans mellan oss som arrangör och er som deltagare som behöver finnas för att vi ska kunna arrangera större helgkurser. Vi gör ett åtagande mot er och ni gör ett mot oss.

Fråga: Men om jag inte vill acceptera era bokningsvillkor?
Svar: Då kan du tyvärr inte boka dig på de kurser där vi använder dem.

Fråga: Finns det något sätt för mig att få tillbaka mina pengar om jag får förhinder?
Svar: Du kan försöka sälja din plats själv. Kom ihåg att meddela oss efter att du har gjort det. Läs mer här.

Vi hoppas på er acceptans och välkomnar er på våra helgevent under gällande bokningsvillkor.

Villkoren kan upplevas som hårda, speciellt att vi inte betalar tillbaka anmälningsavgiften även vid skada och sjukdom, men det är en förutsättning för oss för att kunna boka dyra lokaler och göra matbeställningar med framförhållning. Det är också ett sätt för oss att försäkra oss om att endast de som verkligen vill gå kursen anmäler sig, annars är det väldigt många som anmäler sig bara för att de kanske vill gå och sedan hoppar av. Då kanske någon annan som verkligen vill gå kursen går miste om möjligheten för att de får en reservplats alldeles för sent och vi står där med en faktura för beställd mat och lokalhyra. Plus för mycket administrationstid, svårigheter att faktiskt lova de andra kursdeltagarna och våra kursledare att vi har tillräckligt många deltagare för att genomföra kursen. Vi är en dansklubb som använder våra bokningsvillkor för att möjliggöra dessa kurser till en rimlig kostnad och rimlig arbetsbelastning. Allt för att kurserna ska bli så bra som möjligt för er deltagare.